Bibliotekets opningstider i sommar

Biblioteka i Vaksdal er stengde i juli. Første opningsdag i filialen på Vaksdal etter ferien er måndag 3. august.
På Dale er første opningsdag etter ferien er torsdag 13. august. Då opnar vi dørene til det nye folkebiblioteket
i Dale skule.

Les meir »

Så eit frø og haust det som gror

Ønsker du å ha tomatar i vinduskarmen, eigne kryddervekstar og poteter i hagen? I denne artikkelen handlar det mest om økologisk dyrking av vekstar ein kan ete, med tips frå bloggar og bøker du kan lese i Bokhylla til Nasjonalbiblioteket.

Skrivekonkurranse om miljø

Koronapandemien har vore katastrofal for mange, men har òg medført at klimagassutsleppa har gått ned. Kva tenker du om det? Vi inviterer barn og unge til skrivekonkurranse om miljø. Med på vegen får du skrivetips frå Ingelin Røssland.

Å feire litteraturen

23. april er Verdas bokdag. Målet med dagen er å løfte fram boka og litteraturen. Her får du lesetips om litteraturen og livet, forfattar-favorittar og undring og diskusjon kring litteratur. Tipsa er tilgjengeleg i Nasjonalbiblioteket si digitale bokhylle og andre opne kjelder.

Å feire litteraturen

Jorda rundt frå sofakroken

No når vi ikkje reiser så langt, kan det vere ekstra godt å reise vekk i andre sine reiseskildringar. Her får du tips om polare eventyr, dristige seglasar og møte med det ukjende, frå Nasjonalbiblioteket sine digitale lese- og lytteopplevingar.

Jorda rundt frå sofakroken

Take away-bibliotek på Dale og Vaksdal

Me er klare med TAKEAWAY-BIBLIOTEK på biblioteka på Dale og Vaksdal. Bøkene vert pakka i pose etter alle smittevernreglar som gjeld. Dei vert merka med namn, og du henter utanfor hovuddøra etter avtale.

Turliv i koronatid

Korleis kan vi piffe opp nærturen, og har du tenkt på at du ikkje bør bruke turpostkassane akkurat no? Her får du tips om turliv for tida vi er i, med aktuelle appar og anna.

Turliv i koronatid

Biblioteka er stengde grunna koronaviruset

Som eit tiltak for å unngå smitte vert dei to biblioteka i kommunen stengde med verknad frå 12. mars. Dette gjeld også det meiropne biblioteket på Vaksdal. Biblioteka er stengde inntil vidare.
Du kan fortsatt ta kontakt med oss på epost, telefon og på facebook-siden vår.

Les meir »

Mange unge ser skadeleg innhald på nett – kva gjer vi?

Ein av fire norske ungdommar mellom 13-18 år har sett skadeleg eller valdeleg innhald på nett det siste året. Kva kan vi vaksne gjere for å hjelpe dei unge til å bli trygge og kritiske mediebrukarar? – Vis interesse, er det sterkaste rådet.

Les meir »
Mange unge ser skadeleg innhald på nett - kva gjer vi?

Biblioteket jula 2019

Biblioteka på Dale og Vaksdal er stengde i romjula.
Første ordinære opningsdag etter jul er torsdag 2. januar.