Med vandrestav, skisseblokk og pistol

«Paa flugt, paa fart over fjeldet»

Kva dreiv Catharine Hermine Kølle? Lenge før det var vanleg for ei kvinne å reise på eige hand, vandra ho år etter år i inn- og utland. Ho skildra opplevingane med akvarellar og tekstar i rikt omfang. Var det vetetrong? Sterk «inbildningskraft»? Var ho på vandring vekk frå eit einsformig liv eller sine eigne tankar?

Med vandrestav, skisseblokk og pistol

Bokåret 2019

Biblioteka i Noreg slår på stortromma for å feire lesegleden.

Bra for deg og bra for miljøet

Har du tenkt på at ei miljøvenleg jul også kan gi mindre julestress for deg?

Bra for deg og bra for miljøet

Finn du oldemor i Digitalarkivet?

Du treng ikkje vere forskar for å finne informasjon om gamal slekt. Du treng heller ikkje vere historikar for å finne ut kor dei levde. Sjekk kva som skjuler seg om forfedra dine i Digitalarkivet!

Les meir »
Tre kvinner i bunad, sittande i graset. Foto.

Lag ditt eige slektstre

Viss du er i gang med slektsforsking, kan det vere kjekt å teikne opp ditt eige familietre. Tenk for ei flott dåpsgåve det kan vere til det nye barnebarnet.

Eit lauvtre med synlege røter. Illustrasjon på eit familietre. Foto

Frode Grytten til Vaksdal

Onsdag 21. november kjem Frode Grytten til Synken på Vaksdal.

Norsk novellekunst

Tysdag 20. februar er det fyrste arrangementet i serien Norsk novellekunst, som er støtta av Nasjonalbiblioteket. Denne dagen kjem Kristian Hæggernes frå Bergen i biblioteket på Dale og presenterer den nye boka si, Ida & Oda og andre fortellinger. Kl. 18. Enkel servering, gratis inngang. Velkomen!

Les meir »

Offisiell opning av meirope bibliotek

Måndag 22. januar var det offisiell opning av det meiropne biblioteket i Vaksdal senter. Varaordførar Sigmund Simmenes sto for opninga.

Jula 2017 i biblioteket

Biblioteket på Dale har siste åpningsdag før jul torsdag 21. desember.
På Dale er første åpningsdag etter nyttår.
Biblioteket på Vaksdal har siste åpningsdag før jul 18. desember
På Vaksdal er første opningsdag etter nyttår 8. januar.
Biblioteka er stengde i romjula.

Jula 2017 i biblioteket