Biblioteka er stengde grunna koronaviruset

Som eit tiltak for å unngå smitte vert dei to biblioteka i kommunen stengde med verknad frå 12. mars. Dette gjeld også det meiropne biblioteket på Vaksdal. Biblioteka er stengde inntil vidare.
Du kan fortsatt ta kontakt med oss på epost, telefon og på facebook-siden vår.

Les meir »

Mange unge ser skadeleg innhald på nett – kva gjer vi?

Ein av fire norske ungdommar mellom 13-18 år har sett skadeleg eller valdeleg innhald på nett det siste året. Kva kan vi vaksne gjere for å hjelpe dei unge til å bli trygge og kritiske mediebrukarar? – Vis interesse, er det sterkaste rådet.

Les meir »
Mange unge ser skadeleg innhald på nett - kva gjer vi?

Biblioteket jula 2019

Biblioteka på Dale og Vaksdal er stengde i romjula.
Første ordinære opningsdag etter jul er torsdag 2. januar.

Digitale kjelder i lokalhistorisk arbeid

Interessert i å granske slekt eller lokalhistorie? Sverre Halleraker har forska i og skrive om lokalhistorie over fleire år. Her får du tipsa til kjelder han brukar og korleis han går fram, for å jakte på innsikt i levekåra og enkeltskjebnane bak tala og skriftene.

Digitale kjelder i lokalhistorisk arbeid

Alexander Kielland-ulykka

27. mars 1980 kantra boligplattforma Alexander L. Kielland. 123 oljearbeidarar mista livet. Då byrja kampen om sanninga, og om kva for konsekvensar ulykka skulle få for norsk oljeutvinning.

Granskingsdokumenta frå ulykka vart nyleg publisert i digitalarkivet.

Alexander Kielland-ulykka

Skrekk og gru! Lesetips i haustmørkret

På jakt etter inspirasjon til feiring av Halloween? Skremmande bra lesetips? Her kjem nokre tips frå den digitale samlinga til Nasjonalbiblioteket.

Les meir »
Halloween-spøkelse i skummet på ein kaffikopp. Foto.

Eventyrlysten i ferien?

Anten du har reiseplanar eller ikkje kan du reise vekk i forteljingar om eventyrlege og fantastiske ferder ut i verda. Her får du lesetips som forfattar Geir Follevåg har funne i den digitale samlinga til Nasjonalbiblioteket – som atpåtil ikkje veg noko i kofferten.

Eventyrlysten i ferien?

Byssan tull? Om barn og søvn.

Har du tenkt på at søvn gjer at ein blir lada som mobilen? Om ein ikkje ladar nok, kan ein rett og slett gå tom for batteri. Visste du at søvn skyl hjernen og kroppen vår for avfallstoff, eller at å sove på dagen for å ta att tapt søvn natta før, er det same som å stele søvn frå natta etter?

Her får du gode råd om barn og søvn frå psykologspesialist, PhD og somnolog Ane Wilhelmsen-Langeland.

Les meir »
Byssan tull? Om barn og søvn.

Opningstider i sommar

Biblioteket på Dale har siste opningsdag tysdag 25. juni.
På Dale er første opningsdag etter ferien tysdag 30. juli.
Biblioteket på Vaksdal har siste opningsdag før ferien måndag 24. juni.
Første opningsdag på Vaksdal etter ferien er måndag 29. juli.

Les meir »

Låner du e-bøker på biblioteket?

Frå 1. juli 2019 kan du berre bruke BookBites-appen til å låne e-bøker og digitale lydbøker frå biblioteket vårt. Du kan du ikkje lenger nytte eBokBib til å låne frå oss.